Să trăim ca-n Europa!

Bannerul ”Recuperarea Activelor Fraudate” va fi accesibil online

Bannerul ”Recuperarea Activelor Fraudate” va fi accesibil online

16/06/2016
|
0 Comments
|

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea urmări procesul de recuperare a banilor fraudaţi din cele trei bănci, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, pe un banner amplasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor – www.mf.gov.md.

Bannerul ”Recuperarea Activelor Fraudate” a fost prezentat, astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit.

„Vrem ca investigarea furtului din cele trei bănci şi recuperarea sumelor să meargă până la capăt şi să asigurăm transparenţa procesului de recuperare a activelor. Este important să luăm toate măsurile ce se impun pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete pe viitor”, a menţionat Prim-ministrul Pavel Filip.

recuperare miliard

Bannerul va conţine informația privind recuperarea activelor fraudate, care va fi actualizată lunar, la compartimentele: sume recuperate, rambursarea creditelor de urgență şi procesul de realizare a activelor. Informaţia va fi prezentată pentru fiecare bancă în parte.

„Ne dorim ca informaţia despre acest caz să fie accesibilă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei aflaţi peste hotare. De aceea s-a decis lansarea unui banner online, care poate fi accesat din orice colţ al lumii. Informarea rapidă şi eficientă în acest scop nu presupune utilizarea de mijloace financiare. Pe site sunt specificaţi clar şi responsabilii de recuperarea sumelor”, a mai declarat Premierul.

Bannerul va putea fi accesat începând cu ziua de luni, 20 iunie 2016.

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost instituit la iniţiativa Premierului Pavel Filip pentru asigurarea interacțiunii între instituțiile statului, în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de rezonanţă şi identificarea soluţiilor pentru depăşirea acestora. La şedinţa Comitetului a participat conducerea Ministerelor Finanţelor, Justiţiei, Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Centrului Naţional Anticorupţie, a Băncii Naţionale a Moldovei şi lichidatorii celor trei bănci.

Sursa:gov.md