Să trăim ca-n Europa!

ATENTAT PARIS. ATAC TERORIST în șapte locații: 140 de morți

ATENTAT PARIS. ATAC TERORIST în șapte locații: 140 de morți

14/11/2015
|
0 Comments
|

Șapte atacuri teroriste au zguduit Parisul, vineri seară. 140 de oameni au murit. Imaginile sunt cutremurătoare.

UPDATE: Cele șase atentate simultane au fost provocate de opt teroriști. Șapte s-au sinucis, unul a fost împușcat, informează AFP, care citează surse din parchetul general francez.

Autoritățile franceze se referiseră inițial la trei presupuși atacatori morți în sala de spectacole din Bataclan, unde avusese loc o luare de ostatici, și la un kamikaze ucis în apropiere de Stade de France, în nordul Parisului.

UPDATE: Apar primele repercusiuni după seria de atacuri teroriste din Paris. O tabără de refugiaţi din Calais, cea mai mare, a fost incendiată, mai multe maşini de pompieri fiind văzute la faţa locului.

UPDATE: Potrivit ultimului bilanț, sunt peste 200 de răniți, dintre care 80 în stare gravă.

UPDATE: American Airlines Group, cea mai mare companie aeriana din lume, a anuntat ca isi amana toate zborurile catre Paris in urma atentatelor teroriste de vineri seara, transmite Reuters.

Decizia American Airlines Group vine dupa anuntul autoritatilor franceze de a tine deschise aeroportul international Charles de Gaulle.

United Continental Holdings, o alta mare companie aeriana americana, a anuntat ca isi mentine orarul zborurilor catre Paris.

UPDATE: Cinci teroriști de la Bataclan au fost uciși. Autoritățile parisiene au anunțat că muzeele, toate instituțiile publice, inclusiv școlile și universitățile vor fi închise sâmbătă.

UPDATE: Belgia și Olanda și-au închis granițele.

UPDATE: Le Parisien, ediția de noapte titrează: “E război”.

UPDATE: Hollande nu exclude o intervenție terestră iminentă împotriva Statului Islamic.

UPDATE: François Hollande, preşedintele Franţei, a decretat stare de urgenţă şi închiderea frontierelor.

UPDATE: CNN anunță 149 de morți în urma atacurilor armate.

UPDATE: Putin, reacție de ultimă oră: Suntem pregătiți să oferim ajutor în ancheta asupra acestor crime

Rusia a condamnat seria de “atentate odioase” și asasinatele inumane” comise la Paris și este pregătită să ofere “tot ajutorul în ancheta asupra acestor crime teroriste”, a declarat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă.

UPDATE: Un jurnalist român, colaborator la France24, este grav rănit.

UPDATE: Informațiile sunt contradictorii și vin din diferite surse. Inițial presa anunța foe 40, fie 60 de morți. După Bataclan, unde au murit oficial 100 de persoane, numărul morților ar fi cuprins între 140 și 160. O ultimă informație din Paris este că ar fi 118 morți.
UPDATE: Un martor din Bataclan a spus că în sala de spectacole e “o BAIE DE SÂNGE”.

UPDATE: The Associated Press transmite că oficialii din poliție au confirmat: Sunt 100 de morți la Bataclan.

UPDATE: Informația a fost transmisă și de alte televiziuni, agenții de presă, publicații: Numărul morților ar fi ajuns la 140 de morți.

UPDATE: Fox News transmite că 100 DE OAMENI AU FOST UCIȘI ÎN BATACLAN:
UPDATE: Potrivit informațiile transmise de jurnalistul Dorin Ilie la Antena 3, 60 de persoane sunt grav rănite.

UPDATE: Cei care au fost scoși din Bataclan au spus că au călcat pe cadavre. Numărul morților ar putea crește.

UPDATE: Mesaj zguduitor pe Twitter al unui musulman.

“My name is Malik Riaz. I am a Muslim. I condemn the #ParisAttack. Over 1.5 billion Muslims do. Please remember this”- “Numele meu este Malik Riaz. Sunt musulman. Condamn atacul de la Paris. Peste 1,5 miliarde de musulmani o fac. Țineți minte asta”.

UPDATE: Oficial sunt 41 de morți. Reuters scrie că sunt cel puțin 60.

UPDATE: French TV transmite că luarea de ostatici din Bataclan a luat sfârșit. Doi atacatori au fost uciși. În total, au fost trei atacatori aici.

UPDATE: Fox News: Un suspect a fost ARESTAT. A declarat: “Sunt din ISIS”. Atacatorii din sala de concerte au intrat cu fețele neacoperite.
UPDATE: Persoane rănite sunt evacuate din Stade de France.
UPDATE: Reuters- Cinci explozii s-au auzit de lângă Bataclan, acolo unde, amintim, că sunt o sută de ostatici și unde un terorist a încercat să se detoneze.

UPDATE: Reuters- Au fost auzite împușcături la televiziunea franceză de lângă sala de concerte Bataclan.

UPDATE: “V-am atacat o dată. Vă vom ataca din nou” a fost afirmația unuia dintre atacatori, potrivit unui martor. O altă afirmație a unui atacator a fost: “Frații noștri mor în Siria”.

UPDATE: Sunt scoși ostaticii din sala de spectacole. A avut loc un atac sinucigaș cu bombă. Unul dintre atacatori a încercat să se sinucidă.
UPDATE: Francois Hollande- “Am mobilizat toate forțele posibile pentru securitatea tuturor zonelor afectate. Este un atac la care nu ne-am fi așteptat niciodată. Am decretat situație de urgență, celulă de criză. Tot Parisul este blocat. ȘTIM CINE SUNT TERORIȘTII. ȘTIM DE UNDE PROVIN EI”.

Președintele francez a mai spus: “Ceea ce teroriștii vor este să fim speriați… Vom învinge acești teroriști”

Toată Franța este sub stare de urgență. Frontierele sunt închise.
UPDATE: AP transmite că sunt 35-40 de morți și 100 de ostatici.

UPDATE: Cea mai dificilă situație este la sala de concerte Bataclan, acolo unde 60 de persoane sunt ținute ostatice.

UPDATE: Stade de France nu a fost evacuat. A fost interzisă evacuarea. Acolo a avut loc amicalul Franța-Germania, la care a participat și președintele francez. Oamenii sunt speriați. Toți spectatorii stau pe gazon. Pe stadion s-au auzit foarte puternic exploziile.
UPDATE: Oamenii au aruncat de la etaje cearșafuri pentru a acoperi cadavrele. Doar pe o stradă sunt 10 cadavre. Foto: Twitter Sylvain BOHRER
UPDATE: Ultimele informații, transmise de mai multe publicații internaționale, arată că sunt 26 de morți.

UPDATE: Potrivit CNN, sunt 18 morți. BBC transmite că sunt CEL PUȚIN 18 morți.

Un bărbat a deschis focul într-un restaurant cambodgian. Cel puțin patru persoane au murit. Vorbim despre o armă automată. A fost deschis focul și la centrul de artă Bataclan. Aici ar fi 60 de oameni ostativi O explozie a avut loc într-un bar de lângă Stade de France. Președintele Francois Hollande era prezent la meciul amical Franța-Germania de pe Stade de France. Un jurnalist BBC a spus că sunt cel puțin zece morți.

Sursa: dcnews.ro