Să trăim ca-n Europa!

ASSOMOLDAVE, Italia: Când vom reveni acasă?

ASSOMOLDAVE, Italia: Când vom reveni acasă?

17/04/2016
|
0 Comments
|

“DOR – Departe de Origini și Radacini. Cum ne simțim în strănătate? Când revenim acasă?” Acest este genericul celei de-a doua șezători în ii, ce intenționează să o desfășoare Asociația AssoMoldave din Roma, Italia. Despre aceasta a anunțat pe reâelele de socializare președintele asociatiei, Tatiana Nogailîc, unul dintre cei mai activi lideri ai mediului diasporal.

Prima Șezătoare în ii a avut loc acum un an, la 29 iunie 2015,și a avut genericul ”Un om informat este protejat”. Organizată în cadrul proiectului Fondului Națiunilor Unite pentru Femei ”Promovarea și protejarea drepturilor femeilor migrante”, în colaborare cu Centrul de Investigaţii şi Consultanţă „SocioPolis”, Biroului pentru Relații cu Diaspora și Assomoldave din Roma, reuniunea a avut drep obiectiv schimbul de informații privind oportunitățile existente și necesitățile femeilor migrante.

Șezătoare în ii – 2016 este preconizată pentru 19 iunie curent Doritorii de a participa sunt invitați să se înregistreze, precum și să vin cu idei și sugestii privind organizarea unei discuții cât mai eficiente, care în final să rezulte cu elaborarea unor propuneri concrete de consolidare ți creștere a capacităților ONG-urilor si asociațiilor diasporale, precum și a femeilor-lideri din mediul diasporal.