Să trăim ca-n Europa!

Armașu: A fost o ultimă misiune tehnică a FMI. Există baze pentru a negocia un nou acord

Armașu: A fost o ultimă misiune tehnică a FMI. Există baze pentru a negocia un nou acord

05/05/2016
|
0 Comments
|

Misiunea Fondului Monetar Internațional și-a terminat săptămțna trecută vizita la Chișinău. În acest context, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat astăzi că „A fost o ultimă misiune tehnică FMI, care a constatat ca avem o viziune comuna asupra strategiilor de reforme de mai departe și că există baza pentru a iniția negocierile pentru un nou acord cu FMI.”

Totodată, potrivit unui comunicat al Fondului Monetar Internațional cu referire la concluziile făcute în urma vizitei, Moldova înregistrează progrese în implemetarea reformelor. Cu toate acestea, unele chestiuni au rămas nesoluționate, iar acestea vor fi discutate în cadrul unei vizite ulterioare.

Instituția internațională relevă că în cadrul întrevederilor cu autoritățile de la Chișinău experții Fondului au discutat strategiile de reformare a sectorului financiar și au stabilit viziuni comune asupra problemelor-cheie, cum ar fi necesitatea de fortificare a guvernării și de a rezolvare a problemei structurii netrasparente a acționariatului băncilor.

Sursa: banii.md