Să trăim ca-n Europa!

ANRE a acceptat majorarea de prețuri pentru energia electrică și gaz. Vezi cu cât.

ANRE a acceptat majorarea de prețuri pentru energia electrică și gaz. Vezi cu cât.

18/07/2015
|
0 Comments
|

Energia electrică se va scumpi, în mediu, cu 30%, în timp ce pentru gazele naturale cetățenii vor plăti cu 15% mai mult. Sunt deciziile pe care le-a luat Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în urma dezbaterilor de vineri.

Astfel, consumatorii finali de energie electrică vor plăti pentru un kWh oră cu aproximativ 30% mai mult. Clienții RED Nord vor plăti 2,22 lei pentru un kWh, de la 1,72 lei, tariful din prezent, în timp cei consumatorii deserviți de RED Nord-Vest vor achita 2,33 lei pentru un kWh, de la 1,72 lei.

Cu peste 30% va crește si costul unui kWh pentru clienții Union Fenosa, de la 1,58 până la 2,15 lei.

Gazele naturale se vor scumpi cu 15,4%, până la 6.538 de lei pentru o mie de metri cubi. Moldovagaz solicitase o creștere a tarifului cu 51%.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a decis și majorarea tarifelor pentru transportul energiei electrice și a gazelor naturale.

În cazul întreprinderii de stat Moldelectrica, ANRE a luat decizia să majoreze tariful de transport al energiei electrice pentru un kWh de la 8 bani la 14,5 bani. Întreprinderea solicita o majorare de 350%, adică până la 28 bani kWh.

Tariful de transport al gazelor efectuat de către compania Moldovatransgaz a fost stabilit la 334 lei.

Sursă: independent.md