Să trăim ca-n Europa!

Ankara va continua să încurajeze întreprinzătorii turci să-și plaseze investițiile în Republica Moldova

Ankara va continua să încurajeze întreprinzătorii turci să-și plaseze investițiile în Republica Moldova

25/08/2017
|
0 Comments
|

Despre extinderea colaborării moldo-turce, impulsionată inclusiv de vizita la Chișinău a Premierului Republicii Turcia, Binali Yıldırım, în luna mai curent, au discutat astăzi prim-ministrul Pavel Filip și Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç.
La începutul întrevederii, Șeful Executivului a mulțumit părții turce pentru susținerea proiectelor în domenii prioritare și a menționat că Republica Moldova pledează pentru menţinerea în continuare a ritmului ascendent al dialogului bilateral. „Faptul că avem un Acord de Liber Schimb, că se călătorește fără vize, iar acum este negociat un acord privind circulația cetățenilor ambelor state în baza buletinelor de identitate, este o dovadă că am ajuns să avem relații foarte bune”, a spus Premierul.

În această ordine de idei, Pavel Filip a menționat și aprobarea recenta a proiectului de lege pentru ratificarea acordului între cele două țări privind securitatea socială a cetățenilor ambelor state. Totodată, au fost accentuate rezultatele bune pe dimensiunea economică, în perioada ianuarie-iunie 2017 volumul schimburilor comerciale sporind cu circa 17%.

„Apreciem investițiile turcești în Republica Moldova, avem multe companii cu capital turcesc și sperăm că se simt bine aici, iar Forumul de afaceri moldo-turc, din luna mai curent, a demonstrat că există potențial pe acest segment”, a adăugat Pavel Filip.

La rândul său, Ambasadorul Hulusi Kiliç a afirmat că va continua să încurajeze întreprinzătorii turci să-și plaseze investițiile în Republica Moldova. De asemenea, diplomatul a dat asigurări că țara sa va susține realizarea proiectelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, referindu-se, în special, la cele implementate în UTA Găgăuzia, printre care reconstruirea spitalului din Comrat și soluționarea problemei aprovizionării cu apă potabilă în orașul Vulcănești.