Să trăim ca-n Europa!

Andi Cristea: “Atât PE, cât și Consiliul Europei sprijină procesul de reformare de la Chișinău”

Andi Cristea: “Atât PE, cât și Consiliul Europei sprijină procesul de reformare de la Chișinău”

16/03/2016
|
0 Comments
|

Situația din Republica Moldova a fost discutata la Bruxelles de Pedro Agramut, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) cu mai multi oficiali europeni. Este vorba de Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, Martin Schultz, Președintele Parlamentului European, Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Elmar Brok, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European şi eurodeputatul Andi Cristea, Președintele Delegaţiei la Comisia Parlamentară de Asociere UE – Moldova.
Un subiect important în discutia dintre Andi Cristea şi Pedro Agramut, Președintele APCE, l-a constituit decizia Curții Constituționale de a organiza alegeri directe pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, în contextul situației politice actuale și a unei fragilitaţi sporite instituționale, cu care se confruntă Chișinăul.

apce cristea

”Întâlnirea cu Președintele Consiliului Europei este esențială pentru colaborarea noastră instituțională în sprijinul Republicii Moldova pe drumul său european. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul Europei sprijină procesul de reformare susținut de actualul Guvern de la Chișinău și am identificat posibilitatea de a uni eforturile în beneficiul cetățenilor și viitorului Republicii Moldova.”, a afirmat eurodeputatul PSD.

Intrevederea europarlamentarului Andi Cristea cu Președintele APCE a avut loc într-o perioadă în care Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și delegația sa se află la Bruxelles pentru a discuții cu oficialii europeni privind implementarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova.

Preşedintele APCE Pedro Agramut a purtat o serie de discuții cu liderii europeni, la Bruxelles, în perioada 14-16 martie.