Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorului UE in Republica Moldova: Suntem toţi europeni, fie că suntem în Uniunea Europeană sau în Republica Moldova

Ambasadorului UE in Republica Moldova: Suntem toţi europeni, fie că suntem în Uniunea Europeană sau în Republica Moldova

09/05/2017
|
0 Comments
|

Mesajul Ambasadorului UE in Republica Moldova, Pirkka Tapiola, cu ocazia Zilei Europei:
Dragi prieteni,
Sărbătorim Ziua Europei în acest an într-o perioadă marcată atât de provocări cât și de speranță.
În acest an marcăm 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, un moment în care liderii europeni au decis să se unească pentru un viitor care să lase în urmă ororile celui de-al Doilea Război Mondial și să readucă speranța pe un continent devastat de ură și distrugere.
Așa cum au arătat în acest an și liderii Europei de astăzi la Roma, la 25 martie, “Unitatea europeană a început ca visul câtorva, a devenit speranța multora”.
Uniunea Europeană a crescut din ce în ce mai puternică construindu-se pe baza valorilor sale fundamentale – pace, libertate, democrație, drepturile omului și statul de drept.
Am devenit o putere economică cu un nivel de protecție socială și de bunăstare fără egal, un actor global și partener către care prietenii noștri din vecinătatea noastră și de pe glob privesc ca la un partener pe care se pot baza.
Ne confruntăm cu provocări fără precedent, atât intern cât și pe plan global, dar asta ne face însă să fim și mai uniți, și mai puternici.
Rămânem cu hotărâre alături de partenerii noștri, precum Republica Moldova, pentru binele cetățenilor acestei țări. Voi sunteți partenerii noștri principali, voi sunteți motivul pentru care suntem aici. Asta pentru că ne pasă și vom continua să vă sprijinim pentru a atinge acel nivel al democrației, al dezvoltării sociale și economice care să vă asigure o viață mai bună și un viitor mai bun pentru voi și copiii voștri.
Suntem toți europeni, fie că suntem în UE sau în Republica Moldova.
Să sărbătorim împreună Ziua Europei și ceea ce ea reprezintă!
La mulți ani Europa!

Sursa: Delegația UE în RM