Să trăim ca-n Europa!

AMBASADORUL UE DESPRE SITUAȚIA DIN RM: PRACTICILE CARE AR FI TREBUIT SĂ RĂMÂNĂ ÎN TRECUT SE ÎNTORC

AMBASADORUL UE DESPRE SITUAȚIA DIN RM: PRACTICILE CARE AR FI TREBUIT SĂ RĂMÂNĂ ÎN TRECUT SE ÎNTORC

08/12/2020
|
0 Comments
|

Practicile care ar fi trebuit să rămână în trecut se întorc. Potrivit agenției INFOTAG, acesta a fost modul în care ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, a evaluat situația politică actuală din Moldova, marți, în cadrul Forumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova 2020.

Diplomatul a menționat că „viteza cu care se formează alianțele bazate pe interese ascunse (PSRM – ȘOR – „I.”) arată cât de subestimate au fost forțele reacționare, care au reușit să ajungă foarte repede la un dialog și să revină la vechile tradiții – de la traficul de țigări la subminarea activităților instituțiilor statului”.

„Practicile care păreau a fi veșnice în trecut se întorc. Intruziunea în instituțiile publice, utilizarea instanțelor pentru anularea deciziilor legale ale autorităților, impunitatea generală. Frauda bancară și „Laundromatul” sunt menționate de multe ori, dar acum aș vrea să reamitens despre – dezamăgirea mea totală de modul în care a fost condus cazul extrădării profesorilor turci”, a spus Peter Michalko.

El a reamintit: „La 14 iunie 2019, când cei care au obstrucționat transferul pașnic al puterii (PDM -„I.”) au părăsit (țara, puterea -„I.”) în mai puțin de o oră”. Și a notat motivele speranței.

„Subiectele care dezbină societatea, discursul de ură, nu mai sunt la fel de răspândite ca în trecut. Îmbunătățirea calității vieții, combaterea corupției, viitorul copiilor sunt acum mai importante. De asemenea (încurajatoare) sunt posibilitățile de mobilizare a societății”, a spus el.

Diplomatul a mai menționat că „participarea multor tineri la alegerile prezidențiale” demonstrează că ei „sunt îngrijorați de viitorul țării în care vor să trăiască”.

SURSA: infotag.md