Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorul SUA insistă asupra combaterii corupției și democratizării societăţii moldovenești

Ambasadorul SUA insistă asupra combaterii corupției și democratizării societăţii moldovenești

29/01/2016
|
0 Comments
|

Ambasadorul James Pettit a reconfirmat susţinerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a agendei reformelor asumate de Republica Moldova, în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Pavel Filip.

Ambasadorul SUA la Chișinău cere combatarea corupției, democratizarea societăţii şi reformarea sistemului financiar-bancar.
În cadrul discuției, au fost abordate chestiuni prioritare de pe agenda bilaterală, evoluţiile politice din ţară şi au fost punctate direcțiile de colaborare pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în diverse domenii, în spiritul Dialogului Strategic moldo-american existent.
Şeful Executivului a accentuat priorităţile Programului de guvernare pentru primele 100 de zile, inclusiv acţiunile care urmează a fi întreprinse în vederea stabilizării şi ameliorării situaţiei din ţară pe plan politic, social, economic.
În acest sens, Pavel Filip a precizat că reluarea cât de curând posibil a negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi semnarea unui Acord de finanţare cu Republica Moldova constituie o prioritate a Guvernului.

Sursa: Democracy.MD