Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorul SUA în Germania: Nu va fi niciun război comercial SUA-UE

Ambasadorul SUA în Germania: Nu va fi niciun război comercial SUA-UE

12/05/2018
|
0 Comments
|

Richard Grenell, ambasadorul Statelor Unite în Germania, a declarat că nu există pericolul izbucnirii unui război comercial între Uniunea Europeană şi Statele Unite, pe fondul deciziei Washingtonului de a creşte tarifele la importurile de oţel şi aluminiu, relatează Deutsche Welle.

”Nu va fi niciun război comercial. Percepţia este greşită. Discutăm deja cu aliaţii noştri pentru a rezolva problemele. Washingtonul aşteaptă propunerile UE”, a declarat ambasadorul SUA din Germania, în cadrul unui interviu publicat, sâmbătă, de ziarul german Funke.

Preşedintele SUA Donald Trump a invocat a anunțat impunerea unor taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, pentru protejarea producătorilor americani. Casa Albă a anunţat prelungirea până la 1 iunie a excepţiilor temporare de la aceste taxe în relaţia cu Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul. Au fost semnate acorduri permanente de exceptare cu Argentina, Australia şi Brazilia.

Luna trecută, comisarul european Cecilia Malmstrom afirma că Uniunea Europeană nu este o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite şi se aşteaptă să fie exclusă de la aplicarea tarifelor anunţate de preşedintele Donald Trump, în caz contrar fiind pregătită să adopte măsuri de retorsiune în termen de 90 de zile.

UE a avertizat deja că ar putea lua măsuri de retorsiune, iar lista pregătită de Comisia Europeană include aproximativ 200 de produse importate din SUA, în valoare totală de aproximativ 2,8 miliarde de euro. Lista include bourbon, pastă de arahide, suc de portocale, precum şi oţel, îmbrăcăminte şi produse industriale.
Sursa: caleaeuropeana.ro