Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorul rus în România: Rusia ar putea fi obligată să-și închidă piața pentru R. Moldova

Ambasadorul rus în România: Rusia ar putea fi obligată să-și închidă piața pentru R. Moldova

22/09/2016
|
0 Comments
|

Federația Rusă este nevoită să închidă piața pentru produsele și mărfurile din Republica Moldova, atât timp cât face parte din zona de liber schimb cu Uniunea Europeană, susține noul ambasador rus în România, Valerii Kuzmin.

În felul acesta, Moscova nu face altceva decât să-și apere interesele economice, a declarat Valerii Kuzmin, în cadrul unui interviu acordat TVR 1.

”Acordul de Asociere UE-Republica Moldova presupune un șir de elemente economice. În primul rând, crearea zonei de liber schimb între R. Moldova și Uniunea Europeană. Un asemenea acord de liber schimb există între Rusia și R. Moldova în cadrul CSI. Datorită acestui document, Moldova exportă de mulți ani produsele sale în condiții avantajoase. În timp ce în spațiul european, Moldova exportă mărfuri în cantități reduse”, a spus diplomatul.

El a explicat că, dacă Rusia și UE nu se vor înțelege cum pot funcționa în Republica Moldova aceste două zone de liber schimb, ”atunci Moscova, apărându-și piața, va fi nevoită să închidă piața CSI pentru R. Moldova”.

”Este o practică normală de apărarea a intereselor economice”, a mai spus Kuzmin.

Sursa: euroactiv.ro