Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorul român la Chișinău: „S-a călcat pe foarte multe greble în Republica Moldova”

Ambasadorul român la Chișinău: „S-a călcat pe foarte multe greble în Republica Moldova”

20/02/2021
|
0 Comments
|

România şi Uniunea Europeană vor continua să aibă relaţii de colaborare cu Republica Moldova, indiferent ce se întâmplă în Republica Moldova, însă calitatea acestor relaţii depinde în mod esenţial de cine anume susţine anumite instituţii. Prezent în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a mai adăugat că în Republica Moldova s-a călcat pe multe greble, astfel încât acum nu mai contează doar vorbele frumoase, ci şi faptele care urmează după vorbele frumoase.

„De ce această majoritate nu a realizat reforme ambiţioase până acum, dacă chiar dorea să realizeze diferite reforme? Lucrurile sunt foarte clare în ce priveşte deciziile suverane ale Republicii Moldova, decizii pe care Republica Moldova trebuie să şi le asume şi care care pot avea consecinţe mai rele sau mai bune care, de asemenea, trebuie asumate de Republica Moldova”, a spus Daniel Ioniţă.

Ambasadotul român a mai menţionat că

„Calitatea are acele elemente legate de legitimitate, credibilitate şi integritate. Nu poţi să elimini aceste trei criterii atunci când îţi asumi un act responsabil de guvernare”, a menţionat diplomatul român.

Potrivit acestuia, condiţiile UE sunt intrinsec legate de lupta împotriva corupţiei.

„Dacă poate sau nu Republica Moldova să trăiască insular, izolată de restul lumii, este meritul Republicii Moldova. Era globalizării este aici. Dacă tragem linie, vedem că sunt mult mai multe avantaje decât provocări sau aroganţe, dacă ai relaţii corecte de colaborare cu UE faţă de relaţii de confruntare. Cetăţenii trebuie să înţeleagă cine sunt acele forţe politice care au privat Republica Moldova inclusiiv de fonduri externe”, a spus Daniel Ioniţă.

 

SURSA: tvrmoldova.md