Să trăim ca-n Europa!

Ambasada României în R. Moldova a lansat Programul de burse ”Eugen Ionescu”

Ambasada României în R. Moldova a lansat Programul de burse ”Eugen Ionescu”

20/11/2015
|
0 Comments
|

Ambasada României în Republica Moldova a anunțat lansarea apelului la candidaturi pentru programul de burse doctorale și post-doctorale ”Eugen Ionescu”, informează MOLDPRES.

Programul este destinat doctoranzilor și cercetătorilor din statele membre și cu statut de observator ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și Algeria.

Bursele sînt acordate de către România, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, pe o perioadă de trei luni, începînd cu 1 aprilie 2016 și vor fi gestionate de Agenția Universitară a Francofoniei.

Programul de studii doctorale şi de cercetare post-doctorală este destinat cercetătorilor francofoni înscrişi în universităţile membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Bursierii vor beneficia de un stagiu de la 3 la 10 luni, în cadrul a peste 20 de instituţii româneşti de învăţămînt superior, recunoscute pentru excelenţa lor în diverse domenii.

Data limită pentru depunerea dosarelor pentru anul universitar 2015-2016 este 17 ianuarie anul viitor.

Guvernul României a creat programul de burse ”Eugen Ionescu” cu ocazia Summit-ului Francofoniei, desfășurat la Bucureşti în anul 2006.

Autor: moldpres.md