Să trăim ca-n Europa!

Ambasada Republicii Moldova în Israel a făcut un apel către cetățenii moldoveni aflați în acest stat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a făcut un apel către cetățenii moldoveni aflați în acest stat

12/05/2021
|
0 Comments
|
Ambasada Republicii Moldova în Tel Aviv s-a adresat cetățeniilor moldoveni aflați în Israel și i-a îndemnat  să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Apelul a fost făcut după ce pe parcursul zilei de ieri, 11 mai, și în dimineața zilei de astăzi mai multe orașe din Israel au fost supuse bombardamentele masive, responsabilitatea pentru care și-au asumat-o militanții Hamas.
”Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor”,  se spune în apelul misiunii diplomatice plasat pe profilul Ambasadei pe Facebook.
Abasadoarea Gabriela Moraru a declarat pentru vectoreuropean.md, că misiunea diplomatică la Tel Aviv activează în regim normal. Ea a menționat că este  în contact permanent cu autoritățile israeliene și că, la acest moment, nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova, care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor.
Autoritățile israeliene au anunțat starea de urgență în materie de securitate, iar în unele localități, unde a fost impus un regim special de activitate.
Activitatea Aeroportului Internațional Ben Gurion, după o pauză a fost reluată, fiind operate zborurile programate anterior.