Să trăim ca-n Europa!

Alegerile parlamentare marchează un moment critic pentru relațiile cu SUA, ambasador

Alegerile parlamentare marchează un moment critic pentru relațiile cu SUA, ambasador

17/11/2018
|
0 Comments
|

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, susține că viitoarele alegeri parlamentare marchează un moment critic pentru relațiile bilaterale cu Republica Moldova. Cu acesta mesaj diplomatul a venit în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu liderii unor partide politice din Moldova, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, misiunea diplomatică menționează că ambasadorul Hogan a avut întrevederi cu Zinaida Greceanîi, președinta Partidului Socialiștilor, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat și Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate.

Statele Unite nu încearcă să influențeze cine câștigă sau pierde în ziua alegerilor, a subliniat ambasadorul. Este o decizie care aparține exclusiv alegătorilor din Moldova. Dar Statele Unite sunt foarte interesate să vadă că această campanie și alegerile din Moldova corespund standardelor internaționale și fac parte dintr-un proces politic corect și transparent.
Sursa:IPN.MD