Să trăim ca-n Europa!

Alegerile libere vor fi un semnal clar pentru Bruxelles și Washington, ministru

Alegerile libere vor fi un semnal clar pentru Bruxelles și Washington, ministru

30/11/2018
|
0 Comments
|

Alegerile parlamentare din februarie anul viitor sunt principalul test pentru democrația din Republica Moldova și principala șansă ca țara să revină pe făgașul normal al relațiilor cu Bruxelles. Declarația a fost făcută de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Aceasta nu înseamnă că, dacă alegerile se vor organiza democratic, transparent și liber, totul va fi ideal, dar va fi un semnal clar pentru Bruxelles, dar și pentru Washington că se continuă eforturile, că lucrăm pe dimensiunea justiției, investigării fraudei bancare, pe finalizarea reformelor în sectorul financiar-bancar”, a menționat ministrul.

Tudor Ulianovschi cataloghează relația bilaterală dintre Republica Moldova și România ca fiind nu doar una strategică, ci și apropiată. „Este una extrem de importantă în primul rând pentru Chișinău, pentru Republica Moldova, având în vedere faptul că, din punct de vedere comercial, România este principalul partener pentru producătorii din Republica Moldova”, spune ministrul.

În ceea ce privește recentele evenimente din Ucraina, oficialul a declarat că, în acest moment, nu sunt înregistrate pericole pentru traversarea frontierei de stat cu țara vecină. Totodată, ministrul îndeamnă cetățenii să se informeze din surse oficiale despre situația din Ucraina înainte de a pleca la drum.

Sursa:ipn.md