Să trăim ca-n Europa!

Alegerea secretarului general ONU: Natalia Gherman va prezenta în aprilie programul său

Alegerea secretarului general ONU: Natalia Gherman va prezenta în aprilie programul său

29/02/2016
|
0 Comments
|

Procesul de selectare a candidaților la funcția de secretar general al Națiunilor Unite este în plină desfășurare, iar sesiunea de dialoguri și întrevederi informale cu toți candidații potențiali va avea loc în perioada 12 – 14 aprilie a acestui an. Anunțul a fost făcut vineri de președintele Adunării Generale a ONU, Mogens Lykketoft, în cadrul unui briefing de presă, transmite Agora.
Fiecare candidat va avea la dispoziție două ore pentru a-și prezenta candidatura, iar statele membre ale ONU vor avea posibilitatea să pună întrebări și să interacționeze cu fiecare, a declarat președintele Adunării Generale a ONU, Mogens Lykketoft.

Președintele Adunării Generale a ONU a confirmat că a trimis joi scrisorile tuturor statelor membre ONU, în care a informat despre intenția sa de a începe întrevederile cu toți candidații care au fost și vor fi înregistrați până în acel moment.

Dialogurile informale și toate întrevederile vor fi deschise și transparente, având în vedere interesul considerabil din partea societății civile și a publicului la nivel mondial.

De asemenea, fiecare candidat va trebui să prezinte în prealabil o declarație de până la 2000 de cuvinte în care să-și expună pe scurt viziunile. Declarațiile vor fi distribuite în prealabil tuturor statelor membre ONU.

Reamintim că, Natalia Gherman este a șasea în lista candidaților pentru funcția de Secretar General al ONU. Contracandidații săi sunt: directorul general al UNESCO, Irina Bokova, miniștrii de externe din Croaţia și Muntenegru, Vesna Pusic și Igor Luksic, fostul ministru macedonean de externe, Srdjan Kerim și fost președinte al Sloveniei, Danilo Türk.

Sursa: agora.md