Să trăim ca-n Europa!

Agricultorii din Republica Moldova revin cu proteste

Agricultorii din Republica Moldova revin cu proteste

16/10/2015
|
0 Comments
|

După ce au organizat mai multe proteste în toată ţara, agricultorii din Republica Moldova au decis „să meargă până la urmă”. Astfel, luni, 19 octombrie, începând cu ora 11:00, va avea loc un nou protest în faţa Guvernului.
Anunţul a fost făcut de Președintele Asociaţiei „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari,

„Agricultori care nu au primit subvenţiile pentru anul 2014, precum şi acei pomicultori, care dispun de suprafeţele mai mare de 15 ha şi care aşa şi nu cunosc dacă vor fi operate modificări în buget în vederea achitarii acelor datorii în sumă de 45 milioane de lei, vor protesta pe linga sediul Guvernului”, a declarat Slusari.

Protestul se va desfăşura după aproximativ o lună de la declaraţia premierului Valeriu Streleţ, potrivit căruia, datoriile la subvenţiile agricole ar fi fost achitate în totalitate.

Politics.MD aminteşte că, Slusari a informat presa despre faptul că statul nu a achitat toate datoriile la subvenţiile din anul 2014. De asemenea, nu există o claritate în privinţa achitării compensaţiilor la fructe pentru anul 2014 pomicultorilor care dispun de suprafeţele mai mari de 15 ha.

Anterior, Guvernul anunţa că a achitat datoriile pentru subvenţiile din 2014. Cât ţine de compensaţiile pentru producătorii mici de fructe, şeful executivului, Valeriu Streleţ, a spus că cele 45 de milioane de lei, care nu au fost prevăzute anul trecut în buget, vor fi achitate, doar că mai târziu.

Sursa: http://www.politics.md/?view=articles&id=6488