Să trăim ca-n Europa!

Agenda reformelor prioritare, discutată cu partenerii din UE şi SUA

Agenda reformelor prioritare, discutată cu partenerii din UE şi SUA

22/07/2016
|
0 Comments
|

Viceministra afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari, a discutat cu adjuncţii misiunilor UE şi SUA în Republica Moldova, Wicher Slagter şi Julie Stufft, despre agenda reformelor prioritare a ţării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de externe, viceministra a reiterat importanţa acordată implementării adecvate a Acordului de Asociere cu UE pentru întreg procesul de reformare a ţării. A fost efectuată o trecere în revistă a situaţiei privind realizarea acţiunilor incluse în Foaia de Parcurs elaborată urmare concluziilor Consiliului UE din februarie. Interlocutorii au constatat un nivel avansat de implementare a acestui document, reiterând importanţa menţinerii ritmului accelerat de reformare şi după data limită fixată de 31 iulie.

Confirmând angajamentul de a asigura o continuitate a procesului, viceministra de externe a reamintit despre însemnătatea implementării şi, respectiv, monitorizării tuturor angajamentelor ce derivă din Acord. Prin urmare în perioada imediat următoare eforturile vor fi direcţionate spre revenirea la agenda ordinară de lucru, fără a afecta ritmul imprimat în prima jumătate a anului.

Sursa: ipn.md