Să trăim ca-n Europa!

Agenda bilaterală moldo-americană discutată de ministrul de externe Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Philip T. Reeker

Agenda bilaterală moldo-americană discutată de ministrul de externe Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Philip T. Reeker

09/12/2020
|
0 Comments
|

9 decembrie 2020, Chișinău – Ministrul Aureliu Ciocoi a avut o discuție telefonică cu ambasadorul Philip T. Reeker, oficial de rang înalt responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUAInterlocutorii au abordat subiecte de actualitate de pe agenda de cooperare bilaterală, fiind atestată o bună cooperare în domeniile politic, economic și referitor la asistența acordată Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor democratice.

Totodată, diplomatul moldovean a luat act de îngrijorările comunicate de Guvernul SUA în contextul recentelor acțiuni din Parlamentul Republicii Moldova cu referire la abrogarea legislației ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice.

De asemenea, oficialii au vorbit și despre reglementarea conflictului transnistrean. În acest sens, șeful diplomației moldovene a accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” și necesitatea organizării unei reuniuni în formatul respectiv, axată pe rezultate, cât mai curând posibil în anul 2021.

Folosind prilejul convorbirii, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat părții americane aprecierea autorităților de la Chișinău pentru asistența valoroasă acordată țării noastre în eforturile Guvernului Republicii Moldova pentru modernizare dar și combaterea răspândirii pandemiei COVID-19.

 

SURSA:mfa.gov.md