Să trăim ca-n Europa!

Video. Acțiuni de comemorare a victimelor din 7 aprilie 2009

Video. Acțiuni de comemorare a victimelor din 7 aprilie 2009

06/04/2015
|
0 Comments
|

Cateva mii de oameni s-au adunat duminica in scuarul catedralei din Chisinău pentru a marca şase ani de la tragicele evenimente de pe 7 aprilie 2009. Initiatorii acestui protest pasnic au fost reprezentantii Platormei Civice Demnitate si Adevăr. Acestea au cerut ca vinovații de crimele din 7 aprilie 2009 să fie condamnati.
Protestatarii au mai solicitat si numirea unui procuror din Uniunea Europeana, intoarcerea banii furați din bănci si urmarea parcursului european.
Si în scuarul Parlamentului a avut loc o actiune de protest, organizat de Amnesty International Moldova. Manifestantii au adus cu ei o vaca din carton, dorind sa spuna in acest mod, ca Imunitatea parlamentară nu este o vacă sacră!
Organizatorii protestului au spus ca si-au dorit sa le aminteasca functionarilor publici, ca timp de sase ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009 cei vinovati de torturarea a cateva sute de persoane se afla inca in libertate.
Aminitim că anterior, Curtea de Apel Chișinău, l-a condamnat pe fostul ministru de interene, generalul Gheorghe Papuc la 4 ani cu executare, și pe polițistul Ion Perju, la 10 de pușcărie, în dosarul 7 aprilie. Aceștia însă au plecat din sala de judecată înainte ca sentința să fie pronunțată. Chiar dacă cei doi sunt în căutare națională, nici Perju, nici Papuc încă nu au fost reținuți de către poliție.