Să trăim ca-n Europa!

Acordului privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă” aprobat de Guvern

Acordului privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă” aprobat de Guvern

25/03/2015
|
Comments off
|

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă”. Obiectivele Programului vizează păstrarea, dezvoltarea şi promovarea diversităţii lingvistice, culturale şi a patrimoniului cultural al Europei, consolidarea competitivităţii sectoarelor culturale, inclusiv a audiovizualului, precum şi susţinerea cooperării în reţelele transfrontaliere.

Documentul stabileşte eligibilitatea Republicii Moldova de a accesa anual până în anul 2020 finanțările pentru proiecte din sectoarele culturale și creative ale Programului UE „Europa Creativă”, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Programul „Europa Creativă” este destinat organizaţiilor culturale și de creaţie care activează cel puţin doi ani şi are trei subprograme: media, cultura și o componentă trans-sectorială, care va asigura garantarea creditelor bancare și cooperarea în domeniul politicilor culturale.

Programul este gestionat de Comisia Europeană și de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles, care evaluează toate proiectele. La nivel național, birourile „Europa Creativă” din țările participante la acest program oferă informații și asistență tehnică gratuite operatorilor care doresc să acceseze fonduri în cadrul Programului.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă” a fost semnat pe data de 18 martie curent, la Bruxelles, de către ministrul Culturii, Monica Babuc, și Comisarul pentru educație, cultură tineret și sport al Comisiei Europene, Tibor Navracsics.

Mai multe informații privind Programul UE Europa Creativă puteti vedea aici:

http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/