Să trăim ca-n Europa!

Acordul de Asociere și comerțul liber cu UE sunt prioritățile Republicii Moldova

Acordul de Asociere și comerțul liber cu UE sunt prioritățile Republicii Moldova

20/02/2015
|
Comments off
|

Acordul de Asociere și comerțul liber cu UE sunt prioritățile Republicii Moldova, a declarat presedintele parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu Cord Meier-Klodt, Împuternicitul pentru Europa de Est, Caucaz și Asia Mijlocie al Ministerului de Externe al Germaniei, Cord Meier-Klodt, aflat într-o vizită de documentare de patru zile în Republica Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat prioritățile agendei parlamentare, situația economică și social-politică din Republica Moldova atât la nivel central, cât și la nivel local, inclusiv în regiunea transnistreană și autonomia găgăuză. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse de autoritățile din Republica Moldova pentru continuarea reformelor de modernizare a țării.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Cord Meier-Klodt a salutat învestirea noului guvern al Republicii Moldova, exprimându-și speranța că Executivul va continua reformele începute pe calea integrării europene. De asemenea, oficialul german a anunțat că țara sa va prelua în 2016 președinția rotativă a OSCE. În context, Cord Meier-Klodt a dat asigurări că Germania este pregătită să ofere în continuare sprijinul necesar pentru intensificarea contactelor între cele două maluri ale Nistrului. „Ne dorim ca Moldova să devină într-adevăr o istorie de succes și să se dezvolte în pace și stabilitate”, a menționat oficialul german.