Să trăim ca-n Europa!

Accesul ambasadorului Rusiei la UE în Parlamentul European este restrictionat

Accesul ambasadorului Rusiei la UE în Parlamentul European este restrictionat

02/06/2015
|
0 Comments
|

Într-o scrisoare adresată europarlamentarilor, președintele PE, Martin Schulz anunță că a luat măsuri drastice împotriva ambasadorului Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Chizhov, și a încă unui diplomat rus, care nu vor mai putea intra liber în clădirile legislativului european, după ce Moscova a făcut publică o listă neagră pe care figurează 89 de înalți oficiali europeni declarați persona non grata pe teritoriul Federației Ruse.
În același timp, Schulz a suspendat activitatea membrilor PE în comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia.
O a treia măsură luată de președintele Parlamentului European se referă la o strictă verificare a membrilor Dumei de stat și a membrilor camerei superioare a parlamentului rus, când aceștia sunt invitați să participe la diferite întâlniri în clădirile PE de la Bruxelles și Strasbourg.
Aceste măsuri au fost transmise ambasadorului rus la Uniunea Europeană și rămân în vigoare până când Rusia va ridica interdicția de intrare pe teritoriul său a membrilor Parlamentului European vizați.
Reprezentanța Uniunii Europene la Moscova a informat vineri statele membre că mai mulți oficiali europeni sunt persoane indezirabile pe teritoriul rusesc. Între aceștia se află doi lideri de grupuri politice din PE, Guy Verhofstadt (ALDE) și Rebecca Harms (Verzi), alături de alți câțiva europarlamentari. Și România figurează cu nume sonore pe lista neagră rusească, între aceștia fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu și Iulian Chifu, fostul consilier al lui Traian Băsescu în perioada mandatului de președinte al României.

Sursa: http://www.europene.eu/#!Exclusiv-Martin-Schulz-îi-interzice-ambasadorului-Rusiei-la-UE-accesul-liber-în-Parlamentul-European/cjds/556e07990cf219f1772060c7