Să trăim ca-n Europa!

A fost ratificat acordul de împrumut al României! Streleț: Ajutorul României, temelie să înotăm singuri

A fost ratificat acordul de împrumut al României! Streleț: Ajutorul României, temelie să înotăm singuri

13/10/2015
|
0 Comments
|

Acordul de împrumut de 150 mln euro, acordat României pentru Republica Moldova a fost ratificat astăzi la București. Potrivit premierului român, Victor Ponta, acum s-a trecut la fapte, iar acești bani vin ca un sprijin financiar pentru Moldova, care trece printr-o situație economică dificilă.
“Noi ne vom strădui ca acest ajutor să fie o temelie bună pentru dezvoltarea noastră în continuare ca să putem, exprimându-ne aşa, într-o manieră mai figurativă, să putem înota singuri mai departe şi să ne descurcăm singuri”, a spus Streleț
“Important e să înotăm împreună, în direcţia bună”, a precizat Ponta.
„În 25 de ani am avut multe vorbe, sfaturi pentru Moldova. Dar în ultimii ani am avut de făcut lucruri concrete: gazoductul, microbuzele școlare, Smurd, investiția în grădinițe și altele. Republica Moldova are nevoie astăzi de un sprijin financiar. Este de datoria noastră să-i ajutăm. Noi arătăm că cei care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului pot fi împreună la bine și la rău”, a mai declarat Ponta.
La rândul lui, prim-ministrul Valeriu Streleț a mulțumit guvernului român pentru sprijinul acordat și a reiterat faptul că Moldova este gata să implementeze reformele necesare pentru a fi mai aproape de România și, implicit, de Uniunea Europeană.
„Mulțumesc pentru acest gest de susținere, dar și pentru toate proiectele promovate și dinamismul relațiilor bilaterale. Am avut plăcerea să constat că se trece la fapte concrete. Urmează să facem și alți pași comuni care vor aduce Moldova mai aproape de Romania și Europa”, a declarat premieul Streleț în cadrul unei conferințe de presă susținute la București, alături de Victor Ponta.
UNIMEDIA amintește că, România acordat Moldovei un sprijin financiar rambursabil în valoare de 150 mln euro, pe un termen de 5 ani.

Sursa: unimedia.md