Să trăim ca-n Europa!

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare

02/02/2021
|
0 Comments
|

Tribunalul districtual Simonovski din Moscova a dat un verdict pozitiv solicitării procurorilor și a decis înlocuirea sentinţei de condamnare cu suspendare cu un termen real. Învinuirile înaintate liderului opoziției Alexei Navalnii țin de ”încălcarea termenelor condamnării şi a acţiunilor de perturbare a ordinii publice”. Avocații lui Navalnii au declarat după încheierea ledinței de judecată că se vor adresa Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei, care este responsabil de implementarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului. Iar Navalnii a avut câștig de cauză la CEDO în 2017, în cazul cunoscut cu denumirea de  ”Iv Rosher”.

Susținătorii lui Alexei Navalnii au chemat oamenii să protesteze în Piața Manejului, amplasată în centrul capitalei Federației Ruse.

Amintim că disidentul rus a fost închis pe 17 ianuarie, la revenirea sa în Rusia, după ce a fost otrăvit cu noviciok în luna august.

Mai multe ţări europene au făcut referire la posibilitatea aplicării de noi sancţiuni împotriva Moscovei, mai ales după reprimarea brutală, două weekenduri consecutiv, a manifestaţiilor de susţinere pentru Navalnîi.

UE a aplicat deja sancţiuni împotriva unor înalţi responsabili ruşi, în legătură cu otrăvirea lui Navalnîi.