Să trăim ca-n Europa!

9 mai - Ziua Europei ar putea deveni sarbatoare nationala. In Parlamentul Republicii Moldova au fost inregistrate 2 proiecte de lege in acest sens

9 mai – Ziua Europei ar putea deveni sarbatoare nationala. In Parlamentul Republicii Moldova au fost inregistrate 2 proiecte de lege in acest sens

27/04/2016
|
0 Comments
|

In Parlamentul Republicii Moldova au fost inregistrate 2 proiecte de lege, care stabilesc ziua de 9 mai – Ziua Europei, sarbatoare nationala. Printre autorii proiectului se regasesc deputatii independenti Mihaela Spataru, George Mocanu, stefan Creanga, Vladimir Hotineanu, Ion Balan, Nae-Simion Plesca.

Ziua Europei este o sarbatoare anuala a pacii si unitatii in Europa. Pentru Uniunea Europeana, aceasta zi este de asemenea cunoscuta si ca „Ziua Schuman”, celebrand declaratia istorica a ministrului de externe francez, Robert Schuman. Prin aceasta declaratie, Robert Schuman a propus unirea industriilor de otel si carbuni a Frantei, Germaniei de Vest si a altor state, ducand la crearea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului, acest eveniment fiind considerat un moment fundamental in istoria Europei.

Potrivit autorilor, desi Guvernul Republicii Moldova desfasoara reforme pentru alinierea legislatiei nationale la standardele europene, avand ca finalitate integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana, pana in prezent nu exista un act legislativ care sa legifereze Ziua Europei, zi simbolica pentru aspiratiile de integrare a Republicii Moldova.

Sursa: inprofunzime.md