Să trăim ca-n Europa!

Ziua Europei 2015 la TV Moldova-1

Ziua Europei 2015 la TV Moldova-1

10/05/2015
|
0 Comments
|

Cu ocazia consemnării Zilei Europei în Moldova, postul public de televiziune, Moldova 1, a difuzat duminică, 10 mai, o ediţie specială, în cadrul căreia invitaţii din studio au discutat despre impulsionarea relaţiilor cu ţările din comunitatea europeană, aprofundarea comerţului cu UE în cadrul Acordului de Asociere şi Liber Schimb.
În direct, din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a fost transmisă ceremonia oficială de deschidere a Orășelului European, in care au fost prezentate circa 36 de proiecte finanțate de UE și 19 ambasade ale statelor membre UE prezente în Moldova.

In studioul de la Moldova 1 s-au aflat Wicher Slagter, șeful Secției Politică și Economie, Delegația UE la Chișinău, Speranța Olaru, manager de proiect la Delegaţia UE în Moldova; Sergiu Harea, expert în economie; reprezentanți ai Asociației Businessului European în Moldova, Iurie Popovici, consul onorific al Slovaciei în Republica Moldova.

Intr-o altă rundă de discuții pe tapet a fost pusă problema dezvoltarii regionale cu suportul european. La ea a participat: Ion Bodrug, director Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Tudor Meșină, director ADR Centru și Maria Culeșov, director ADR Sud.

Ziua Europei a fost marcată în Republica Moldova pentru a șaptea oară consecutiv.