Să trăim ca-n Europa!

O misiune din Franța va examina oportunitățile de sprijin pentru Moldova

O misiune din Franța va examina oportunitățile de sprijin pentru Moldova

19/03/2021
|
0 Comments
|

O misiune exploratorie a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” (AFD, Expertise France, Proparco) va efectua o vizita în Republica Moldova în perioada 21-24 martie. Aceasta survine după  vizita de lucru a Președintei Maia Sandu în Franța, efectuată pe 3 și 4 februarie 2021. Atunci autoritățile franceze și-au exprimat sprijinul politic forte pentru programul promovat de doamna Sandu în vederea combaterii corupției și inițierea reformelor esențiale, în special în sectorul justiției și îmbunătățirea situației din domeniul social, al sănătății și al economiei.

Conform deciziilor luate în cadrul acestei vizite, misiunea exploratorie a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare”  va examina oportunitățile de sprijin pentru dezvoltarea economică și socială a țării, precum și posibilitățile de susținere a reformelor din Moldova. Delegația grupului AFD se va întâlni în special cu președintele Maia Sandu și consilierii săi, reprezentanți ai mai multor ministere (Afaceri Externe și Integrare Europeană, Finanțe, Economie și Infrastructură, Sănătate, Justiție, Agricultură, Dezvoltare regională și Mediu). De asemenea, ea se va întâlni cu reprezentanți ai delegației europene la Chișinău, precum și cu donatori europeni și internaționali și cu câteva companii din Republica Moldova și Franța.

Această misiune a grupului AFD confirmă în mod concret dorința forte a Franței de a susține mișcarea de reformă și modernizare a Republicii Moldova.

Ambasada Franței va comunica despre urmările concrete care ar putea fi rezervate acestei misiuni exploratorii.

 

SURSA: Ambasada Franței în RM