Să trăim ca-n Europa!

( Video) Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu s-a adresat cetățenilor în direct la postul public de televiziune

( Video) Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu s-a adresat cetățenilor în direct la postul public de televiziune

04/12/2020
|
0 Comments
|

Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu s-a adresat cetățenilor în direct la postul public de televiziune. Aceasta a îndemnat oamenii să participe la „consultarea publică” care se va desfășura duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, însă să nu uite să poarte măști de protecție.

x

„Situația în țară este gravă. Oamenii nu au loc în spitale, medicii sunt la limita puterilor, tot mai mulți oameni nu-și pot întoarce datoriile, pensionarii nu au bani de mâncare și de lemne de foc. Micii antreprenori nu reușesc să-și salveze afacerile. Situația în țară este gravă, iar între timp, în parlament se întâmplă lucruri rușinoase”, a declarat Maia Sandu.

Președinta aleasă a mai spus că PSRM și fracțiunea Partidului „ȘOR” a constituit o nouă majoritate parlamentară și a votat mai multe legi, care vor fi contestate la Curtea Constituțională.

„Socialiștii, în disperare că au pierdut alegerile, de frică că vor trebui să răspundă pentru fărădelegile pe care le-au comis, au făcut alianța PSRM-ȘOR ca să poată adopta legi, care să le permită să fure în continuare, nepedepsiți. Ieri, în parlament, majoritatea PSRM-ȘOR a votat mai multe legi anti-populare. Aceste legi au fost votate cu încălcarea normelor parlamentare și a Constituției”, a mai spus Maia Sandu.

Președinta aleasă a țării l-a acuzat pe Igor Dodon că vrea să își pună oameni de încredere în fruntea tututor instituțiilor statului.

Включить звук

„Majoritatea PSRM-ȘOR vrea să păstreze acest parlament încă doi ani. Un parlament în care unii deputați s-au vîndut de trei ori deja. Am văzut parlamentari sechestrați cărora li se dă peste mână și le se spune cum să voteze. Ei vor să păstreze acest parlament pentru a-și proteja schemele”, a adăugat Sandu.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii țării să participe duminică, 6 decembrie, la „o consultare publică”, însă să respecte măsurile de siguranță anti-Covid.

***

Precizăm că PSRM și Platforma „Pentru Moldova” din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit grupul parlamentar Pro Moldova au negat pe 4 decembrie că ar fi format o majoritate parlamentară.

Totuși, în cadrul ședinței Biroului permanent al legislativului, iar ulterior și în cadrul ședinței plenare, deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au aprobat modificări în componența nominală a unor comisii și delegații. De asemenea, deputata PDM Monica Babuc a fost revocată din funcția de vicepreședintă a parlamentului și înlocuită cu deputatul Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc.

SURSA:newsmaker.md