Să trăim ca-n Europa!

11 tineri din Republica Moldova vor participa la lansarea festivităţilor dedicate aniversării PaE

11 tineri din Republica Moldova vor participa la lansarea festivităţilor dedicate aniversării PaE

13/02/2019
|
0 Comments
|

13 februarie, Bruxelles – Unsprezece Tineri Ambasadori Europeni din Republica Moldova, împreună cu colegii lor din cele șase țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina), se reunesc săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a sărbători realizările PaE din ultimul deceniu.

Cu acest prilej, Radu Danu, Tânăr Ambasador European din Republica Moldova a declarat: „Sunt onorat să reprezint Republica Moldova la acest eveniment important şi pot afirma cu tărie că Parteneriatul Estic este cel mai bun proiect care a existat vreodată, pentru că ne oferă nouă – tinerilor moldoveni, dar şi ţării noastre, oportunităţi de dezvoltare şi modernizare. Suntem mai puternici împreună.

Grupul de Tineri Ambasadori Europeni, alături de un număr de personalități influente din media socială din cele șase țări, se întâlnesc cu funcționari ai UE pentru a discuta realizările Parteneriatului și obiectivele viitoare ale acestuia. Ei vor participa, de asemenea, la un flash mob mare, care va avea loc joi, 14 februarie, în inima cartierului UE din Bruxelles, și va include dansuri și costume naționale.

Tinerii se află în centrul cooperării cu partenerii noștri. Tinerii Ambasadori Europeni este o inițiativă unică, ce oferă o platformă pentru a asculta și discuta idei care au un impact direct asupra vieții tinerilor din întreaga regiune,” a spus Lawrence Meredith, Director al Vecinătății din Est, Comisia Europeană.

O serie de alte evenimente sunt planificate pe tot parcursul anului pentru a sărbători Aniversarea Parteneriatului Estic. Aflați mai multe pe site-ul dedicat acestei aniversări: www.eap10.eu

Parteneriatul de 10 ani a avut ca rezultat participarea a peste 30 000 de tineri în activități de voluntariat, schimburi și proiecte de mobilitate a tinerilor Erasmus+, și peste 6000 de tineri care beneficiază de oportunități oferite de EU4Youth începând cu 2018. Tineri elevi inteligenți din regiunea PaE au acum posibilitatea de a frecventa prima Școală Europeană de după hotarele UE, care și-a deschis oficial ușile la Tbilisi în septembrie 2018.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană, Statele sale Membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În ultimii zece ani, eforturile colective au adus beneficii considerabile cetățenilor acestor țări, inclusiv mai mult comerț, mobilitate, creșterea dezvoltării economice și o calitate mai bună a vieții.

Sursa: mfa.gov.md