Să trăim ca-n Europa!

100% din standardele europene armonizate au fost adoptate ca standarde naționale

100% din standardele europene armonizate au fost adoptate ca standarde naționale

08/09/2016
|
0 Comments
|

Pentru prima dată de la inițierea preluării standardelor europene, Institutul Național de Standardizare (INS) a adoptat în calitate de standarde moldovenești 100% din standardele europene armonizate.
După cum anunţă INS, până la data de 26 august curent au fost adoptate în mod progresiv 3393 de standarde armonizate. „Utilizarea acestor standarde conferă produselor prezumția de conformitate cu cerințele esențiale din reglementările tehnice care transpun în legislația națională directivele europene”, se menţionează în comunicat.
R. Moldova, prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, s-a angajat să implementeze legislația și standardele europene.
Standardele europene armonizate facilitează libera circulație a produselor și serviciilor, ceea ce contribuie la deschiderea noilor piețe de desfacere, la eliminarea barierelor tehnice în comerț, precum și la respectarea cerințelor consumatorilor
În context, INS încurajează agenții economici să implementeze în activitatea lor standardele europene și să beneficieze de avantajele pe care acestea le oferă.

Sursa: eco.md