Să trăim ca-n Europa!

10 ani în UE. Leonard Orban: Direcția pe care merge România e benefică și permite cetățenilor să fie mai prosperi

10 ani în UE. Leonard Orban: Direcția pe care merge România e benefică și permite cetățenilor să fie mai prosperi

01/01/2017
|
0 Comments
|

România a reușit să realizeze, în cei zece ani de când este membru al Uniunii Europene, mai mult decât se așteptau oficiali români în perioada negocierilor de aderare, spune Leonard Orban, primul comisar european din partea României.

România a fost subiectul unor transformări majore în beneficiul românilor, iar direcţia pe care merge este una benefică şi ne va permite în continuare să ne consolidăm ca stat, a spus consilierul prezidențial Leonard Orban, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

„Aniversăm 10 ani de la aderarea României la UE. În această perioadă, România a fost subiectul unor transformări majore. După părerea mea, toate în beneficiul cetăţenilor români. Am avut şansa să contribui, într-o oarecare măsură, la aderarea României la UE. Am fost negociator adjunct, apoi negociator şef. Dacă mă uit acum retrospectiv, îmi dau seama că într-o serie întreagă de domenii am realizat mai mult decât ne aşteptam să realizăm la acel moment”, a precizat Orban.

Consilierul prezidenţial a reamintit faptul că a fost primul comisar european din partea României, precum şi ministru al Afacerilor Europene.

„Am avut onoarea să fiu primul comisar român în istoria UE. Am fost de asemenea ministru al Afacerilor Europene. În această calitate am putut să gestionez o serie întreagă de dosare în care România a putut să influenţeze decizia la nivel european. O să vă dau un singur exemplu, bugetul pentru perioada 2014-2020, bugetul UE, unde România a reuşit să obţină nu numai sume consistente pentru dezvoltare atât pentru politica de coeziune, cât şi pentru politica agricolă comună, dar şi a reuşit să obţină nişte soluţii favorabile pentru accelerarea şi consolidarea absorbţiei fondurilor europene”, a subliniat Leonard Orban.

În încheierea mesajului, fostul comisar european a susţinut că „direcţia pe care merge (România n.r.) este una benefică, este una care ne va permite în continuare să ne consolidăm ca stat şi va permite cetăţenilor români să fie din ce în ce mai prosperi şi din ce mai siguri şi mai optimişti cu privire la viitorul lor”.

Leonard Orban a fost primul comisar european din partea României în perioada 2007-2010, el îndeplinind funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului.

Sursa:euroactv.ro