Republica Moldova, către 31 decembrie 2020, a reușit să implementeze integral patru dintre cele 18 recomandări emise de GRECO. Zece recomandări au fost puse în aplicare parțial și 4 recomandări au rămas neimplementate cu privire la deputați, judecători și procurori. Această constate aparține Consiliului Europei și a fost recent mediatizate în cadrul unui raport GRECO.
Către 31 decembrie 2020, 16 țări au fost supuse procedurii de evaluare a nivelului de respectare a recomandărilor GRECO. Astfel, a fost stabilit că, datorită nivelului scăzut de conformitate cu recomandările GRECO în ceea ce privește parlamentarii, judecătorii și procurorii, Andorra, Armenia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Cehia Republica, Danemarca, Germania, Ungaria, Luxemburg, Republica Moldova, Monaco, Polonia, Portugalia, România, Serbia și Turcia, acestea nu au fost respetate întegral. În martie 2021, GRECO a decis să înceteze aplicarea acestei proceduri de neconformitate în Portugalia și să înceapă aplicarea acesteia în Belgia.
Bosnia și Herțegovina a fost singura țară care nu a implementat încă pe deplin o singură recomandare GRECO. Țările cu proporții foarte mici de recomandări implementate pe deplin au fost Austria (5%), Turcia (6,5%), Portugalia 6,7%), Republica Cehă (7%), Ucraina (12%), Belgia (16%), Monaco (16%) , Spania (18%), Republica Moldova (22%), Andorra (23%) și Serbia (23,5%).
Austria, Bosnia și Herțegovina, Luxemburg și Spania au fost singurele țări care nu au pus în aplicare pe deplin o singură recomandare GRECO în ceea ce privește procurorii. Țările cu proporții foarte mici de recomandări implementate pe deplin în ceea ce privește procurorii au fost Ucraina (6,7%), Turcia (8,3%), Serbia (16,7%), Monaco (20%), Republica Moldova (20%), Ungaria (20%) și Republica Cehă (20%).