Să trăim ca-n Europa!

Ambasadoarele Italiei și Austriei: Vrem să ne asigurăm că Moldova este o țară sigură

Ambasadoarele Italiei și Austriei: Vrem să ne asigurăm că Moldova este o țară sigură

13/05/2020
|
0 Comments
|

Satele membre ale Uniunii Europene vor susține Republica Moldova în parcursul său european, în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și consecințelor acesteia. Declarații în acest sens au fost făcute de către Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei în Republica Moldova și Christine Freilinger, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, notează IPN.

„Pentru noi dezvoltarea economică și prosperitatea Republicii Moldova reprezintă o importanță majoră. Noi încurajăm reformele care vor ajuta să amelioreze mediului de afaceri, care contribuie la dezvoltarea comunității de afaceri, care permit să răspundă la cererea comunității de afaceri în ceea ce privește transparența și supremația legii. Reformele cu adevărat contează și din acest motiv acestea trebuie să acopere mediul de afaceri și să aibă ca scop ameliorarea situației pentru întreprinderile mici și mijlocii astfel încât toate aceste eforturi să facă Moldova un loc prosper”, a declarat Christine Freilinger în cadrul emisiuni „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

În contextul pandemiei de COVID-19, Christine Freilinger afirmă că Republica Moldova va beneficia de suport din partea Austriei. „Vrem să ne asigurăm că Moldova este o țară sigură, vrem să oferim toate ajutoarele pentru aceasta, iar mai târziu ne vom asigura că Moldova se poate recupera economic și avem și sume considerabile deja pentru a asigura crearea unor locuri de muncă și pentru a oferi șansa Republicii Moldova să inițieze niște idei noi economice or să revitalizeze sectoarele care deja există, cu energie nouă, cu idei noi și acest lucru se va axa pe întreprinderile mici și mijlocii”, a adăugat șefa misiunii diplomatice.

Ambasadoarea Italiei la Chișinău Valeria Biagiotti precizează că la următoarea întrunire a summit-ului Parteneriatului Estic va avea loc o analiză a rezultatelor obținute de către cele șase țări membre.

„Noi urmărim cu multă atenție cooperarea cu toți vecinii noștri și de abia așteptăm să se producă acest summit care se așteaptă că va revizui și analiza toate rezultatele pe care le-am obținut în acest cadru de cooperare. Cred că acest parteneriat este foarte important nu doar pentru a crea niște legături mai strânse dintre UE și partenerii săi, dar și în scopul unor legături mult mai strânse între țările parteneriatului estic. Noi credem că este important să conlucrăm în cadrul curent, un cadru care s-a dovedit a fi unul eficient și a adus rezultate concrete, tangibile”, a menționat Valeria Biagiotti.

Parteneriatul Estic este o dimensiune estică specifică a politicii europene de vecinătate. Prin intermediul programului, UE colaborează cu vecinii săi de la sud și est pentru a ajunge la cea mai strânsă asociere politică și la cel mai înalt grad de integrare economică posibilă. Din Parteneriatul estic fac parte șase țări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

SURSA: www.ipn.md