Să trăim ca-n Europa!

Parlamentul va prezenta UE un raport de progres privind implementarea reformelor

Parlamentul va prezenta UE un raport de progres privind implementarea reformelor

14/10/2017
|
0 Comments
|

Parlamentul Republicii Moldova își propune să prezinte Uniunii Europene un raport de progres privind implementarea reformelor. Declarația a fost făcută de către președinta Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publica TV, transmite IPN.

Deputata a declarat că această inițiativă a fost propusă în cadrul ședinței comune a Parlamentului și Guvernului, care a avut loc vineri, 13 octombrie. Violeta Ivanov a precizat că se propune ca Parlamentul să prezinte acest raport de progres sistematic, o dată la trei luni. „Acest raport va fi elaborat și discutat la nivel național, după care va fi transmis la Bruxelles”, spune parlamentara.

Daniela Morari, viceministra de externe și integrare europeană, susține că în cadrul reuniunii legislativului și executivului s-a discutat punctat despre toate prioritățile stabilite pentru perioada de până la sfârșitul anului curent. „Echipa Guvernului a prezentat lista de acte cu rugămintea de a fi prioritizate proiectele de acte legislative care deja au fost adoptate de Guvern”, spune viceministra.

Parlamentul și Guvernul s-au convocat în ședință comună vineri, 13 octombrie 2017.

Sursa: ipn.md