Să trăim ca-n Europa!

Ambasada SUA în Rusia suspendă temporar acordarea vizelor

Ambasada SUA în Rusia suspendă temporar acordarea vizelor

22/08/2017
|
0 Comments
|

Ambasada SUA la Moscova a anunţat luni că va suspenda temporar procesarea solicitărilor pentru vize, urmare a deciziei autorităţilor ruse de expulzare a diplomaţilor americani.

“Ca urmare a limitei impuse de Guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic american autorizat în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate începând cu 23 august”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice, relatează The Moscow Times.

Operaţiunile vor fi reluate la 1 septembrie, dar numai la sediul Ambasadei din capitala rusă, la consulatele americane de pe teritoriul Rusiei rămânând suspendate pe o perioadă nedeterminată.

După ce Congresul american a votat noi sancţiuni împotriva Rusiei, Guvernul de la Moscova a anunțat, pe 28 iulie, că va reduce numărul de angajați diplomatici americani din Rusia la 455 de la 1210 până la 1 septembrie.

De asemenea, la începutul lunii august, ministrul rus de Externe a interzis accesul membrilor Ambasadei americane la un depozit și o cabană din suburbiile Moscovei.

“Decizia Rusiei de a reduce prezența diplomatică a Statelor Unite pune sub semnul întrebării seriozitatea Rusiei în ceea ce privește urmărirea unor relații mai bune” cu SUA, se arată în declarația publicată pe site-ul Ambasadei americane.

Sursa: euroactiv.ro