Să trăim ca-n Europa!

VOTAT! Maia Sandu a fost aleasă în calitate de președinte al partidului PAS

VOTAT! Maia Sandu a fost aleasă în calitate de președinte al partidului PAS

15/05/2016
|
0 Comments
|

În cadrul Congresului din 15 mai a fost constituit Partidul PAS. Decizia a fost votată în mod unanim de cei prezenți în sala congresului.

Maia Sandu a fost aleasă în calitate de președinte al partidului PAS pentru o perioadă de 10 luni. Aceasta a fost aleasă cu 205 de voturi PRO, informează Agora.
„Societatea politică este cea mai detestată categorie de oameni. Prima sarcină este să reabilităm această noțiune. Suntem o echipă care vrem o viață mai bună pentru toți. Trebuie să demonstrăm că înțegem ce înseamnă demcrație și aplicăm principiile democratice. Agenda care ne-o propunem nu poate fi realizătă într-o societate divizată. PAS are oameni de calitate. Suntem un partid cu banii la vedere. Trebuie să reușim să convingem că schimabrea poate fi făcută și că PAS este forța care poate conduce ocietate spre acest viitor. Primii pași i-am făcut deja. Am reușit să convingem multă lume bună să se alăture partidului nostru politic. Am aplicat proceduri democratice în procesul de alegere a organului de conducere”, a precizat în discursul său Maia Sandu.

„Vom alege organul de conducere pentru 10 luni, pentru că nu ne cunoaștem bine și nu știm de ce suntem capabili. După 10 luni vom alege, din nou, organul de conducere al PAS. În următoarele zece luni ne propunem să ajungem la câți mai mulți oameni, să ne pregătim pentru prima campanie electorală și să participăm la alegerea președintelui. Să câștigăm alegerile prezidențiale”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că, anunțul despre implicarea Maiei Sandu în politică a fost făcut la 23 decembrie 2015. „Încurajată de sprijinul vostru am hotărît să lansez o mișcare pentru crearea unui nou partid politic. Știu că mulți dintre voi nu sînteți neapărat încîntați de ideea de a face politică, mai ales în condițiile actuale, când pare ca la guvernare nu mai este loc de oameni onești și bine intenționați. Dar ne-am convins cu toții că dacă nu vom face noi acest pas și nu vom schimba clasa politică actuală, riscăm să pierdem și puținul care ne-a mai rămas”, declara atunci Maia Sandu.

În luna martie Maia Sandu declara că peste 5000 de persoane au depus cerere de aderare la Partid. Potrivit ei, funcțiile în partid vor fi distribuite după principiul meritocrației, iar membrii – persoane integre, care doresc să schimbe țara în bine.

Sursa: agora.md