Să trăim ca-n Europa!

Angela Merkel vrea să trimită refugiații înapoi după terminarea războiului

Angela Merkel vrea să trimită refugiații înapoi după terminarea războiului

31/01/2016
|
0 Comments
|

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, încearcă să-i calmeze pe cei ce se opun politicii extrem de deschise față de refugiați. Merkel a spus că aplicanții pentru azil din Irak și Siria se vor întoarce în țările lor, odată ce războiul din ținutul natal se va încheia, relatează Reuters. Merkel, care este din ce în ce mai izolată, a rezistat totuși presiunilor de a stopa fluxul de refugiați sau de a închide granițele Germaniei, țară în care au intrat anul trecut 1,1 milioane de imigranți.

Cancelarul german a spus că, în pofida eforturilor de a integra refugiații și ajutorului oferit acestora, este important de reținut că imigranții au primit permisiunea să stea pentru o perioadă limitată de timp. Merkel a amintit că 70 la sută dintre refugiații alungați de războiul din Iugoslavia care au sosit în Germania în anii ’90 s-au întors în țara de origine.

Uniunea Europeană se străduiește să facă față unui flux uriaș de imigranți din Irak, Siria sau Afganistan, iar Merkel este singura care i-a întâmpinat cu granițele deschise, în timp ce majoritatea statelor vor să impună cote de refugiați. Tot ceea ce a încercat UE până acum în vederea gestionării crizei refugiaţilor nu prea a funcţionat. Numai în ianuarie circa 30.000 de refugiaţi au venit pe mare în UE în pofida iernii, ceea ce ar însemna că, odată cu venirea primăverii, numărul va creşte din nou.

Sursa: euroactiv.ro